Back

Blog 

Behandelingen zonder operatie zeer populair: let wel goed op!

Deel via: Facebook Twitter LinkedIN Link

Denkt u wel eens aan een cosmetische behandeling? Maar dan eentje zonder operatie zoals bijvoorbeeld injectables, CoolSculpting® of Thermage®? Er is genoeg keus: wereldwijd worden mensen met angst voor plastische chirurgie en operaties nu verleid met alternatieve behandelingen die zonder operatie kunnen worden uitgevoerd.

Hoewel non-operatieve behandelingen over het algemeen veiliger zijn dan chirurgische ingrepen, kunnen deze behandelingen wanneer ze worden uitgevoerd door ongetrainde of onervaren behandelaars, uw uiterlijk op ongewenste wijze veranderen. Of zelfs leiden tot ongeplande medische complicaties, waardoor u niet alleen allerlei ongemakken ondervindt, maar ook met hoge kosten te maken krijgt. Dat wilt toch niemand!
Let daarom goed op wie u kiest voor het uitvoeren van uw behandeling. De stijgende populariteit van esthetische behandelingen zonder operatie heeft er namelijk ook voor gezorgd dat veel medische en niet-medische professionals zich aanbieden voor het uitvoeren van esthetische behandelingen. De opleiding, ervaring en deskundigheid tussen al deze aanbieders varieert echter sterk.

Daarom is een plastisch chirurg met een getuigschrift -vooral die met veel ervaring- de veiligste en slimste keuze wanneer u op zoek gaat naar een arts. Naast de zekerheid van een afgeronde medische opleiding en een schat aan ervaring, moeten plastisch chirurgen namelijk ook iedere tien jaar hun certificering vernieuwen. Bovendien moeten ze ieder jaar een bepaald aantal uren besteden aan extra opleidingen en het bezoeken van symposia et cetera, om hun status te behouden.

Eigenlijk moet u het zo bekijken: het uitvoeren van esthetische ingrepen is zoeken naar het juiste evenwicht tussen wetenschap (inzicht in anatomie en fysiologie) en kunst (oog voor een natuurlijke, evenwichtige esthetiek). Een ervaren professional laat het er misschien eenvoudig uitzien, maar niemand is beter in staat om:
– te bepalen welke behandeling voor u geschikt is op basis van uw medische voorgeschiedenis
– ervoor te zorgen dat u een natuurlijke uitstraling krijgt
– zeldzame complicaties die zich kunnen voordoen snel te herkennen en met vertrouwen aan te pakken.

Dr. Kazem, gecertificeerd plastisch chirurg en oprichter van Kazem Aesthetica, introduceerde als eerste verschillende populaire non-operatieve behandelingen in de Benelux. Hij werd dan ook Key Opinion Leader voor de bedrijven die deze technieken ontwikkelden. Voorbeelden van deze behandelingen zijn: CoolSculpting®, Thermage®, Fraxel® laser, Clear + Brilliant® en meer.

Als u overweegt injectables, CoolSculpting® of een andere non-operatieve behandeling te ondergaan, dan bent u altijd welkom voor een consult met Dr. Kazem om uw doelstellingen te bespreken. U ontvangt dan een persoonlijk behandelplan, exclusief voor u gemaakt!

Boek uw consult

Please rotate device...

Please rotate device...