Back

Blog 

8 vragen die u de chirurg kunt stellen tijdens uw consult over een borstvergroting

Deel via: Facebook Twitter LinkedIN Link

Als u een cosmetische ingreep als een borstvergroting overweegt, is het zeer belangrijk dat u zich vóór de operatie goed laat informeren. Om u hierbij te helpen, heeft Kazem Aesthetica een lijst opgesteld met de belangrijkste vragen die u tijdens uw consult zou kunnen vragen.

 • 1. Bent u een gecertificeerd plastisch chirurg?
  Dit houdt in dat een plastisch chirurg opleidingen en trainingen heeft gevolgd en afgerond met uitgebreide schriftelijke en mondelinge examens bij het American Society of Plastic Surgery (ASPS). Alleen dan bent u verzekerd van de juiste vaardigheden die noodzakelijk zijn voor cosmetische operaties van hoogwaardige kwaliteit.
 • 2. Is een borstvergroting geschikt voor mij?
  De plastisch chirurg zal ook uw medische voorgeschiedenis moeten bekijken maar u komt zeker in aanmerking voor een borstvergroting als u:
  -Minstens 18 jaar oud bent
  -Uw borsten volledig zijn ontwikkeld
  -U niet zwanger bent of borstvoeding geeft
  -U realistische verwachtingen heeft
 • 3. Welke mogelijkheden voor een borstvergroting zijn er?
  Voor een borstvergroting kunt u denken aan het soort ingreep, de vorm, de vulling en de afmetingen van het implantaat. Zorg ervoor dat uw plastisch chirurg duidelijk uitlegt wat het best bij u past.
 • 4. Hoe kan ik me op de operatie voorbereiden?
  Zorg ervoor dat u weet wat er van u verwacht wordt vóór de ingreep. Bijvoorbeeld: stoppen met roken en/of het vermijden van bepaalde medicatie. In sommige gevallen zult u ook bepaalde zaken vooraf moeten plannen, zoals het regelen van iemand die u op de dag van de ingreep heen en weer rijdt en thuis voor u zorgt de eerste tijd.
 • 5. Hoe lang duurt het herstel?
  Dit hangt vooral af van de techniek en ervaring van uw chirurg en de procedure die hij zal gebruiken. Bij Kazem Aesthetica hervat 99% van de cliënten haar dagelijkse activiteiten 48 uur na de ingreep.
 • 6. Wat zijn de risico’s van een borstvergroting?
  Een borstvergroting is een veilige ingreep en complicaties zijn zeer zeldzaam. Maar zoals voor elke chirurgische ingreep geldt, zijn er risico’s aan verbonden. Soms geneest een litteken niet zo goed als verwacht of is er sprake van overmatige kapselvorming of kapselcontractie rond het implantaat. Zorg ervoor dat uw chirurg alle mogelijke risico’s uitvoerig bespreekt tijdens uw consult.
 • 7. Wat gebeurt er tijdens de borstvergrotingsprocedure?
  U wordt onder narcose gebracht waarna de chirurg incisies aanbrengt. Vóór de ingreep bespreekt u met uw plastisch chirurg waar de incisies zullen worden aangebracht voor het beste resultaat. Daarna brengt uw chirurg via de incisie een borstimplantaat in. Bij het sluiten van de incisies, brengt uw chirurg hechtingen aan in het borstweefsel. Hij hecht de huid en brengt huidlijm of chirurgische tape aan. Uw chirurg zal verband om uw borst wikkelen om uw borsten te ondersteunen en de zwelling tot een minimum te beperken. U wordt onder toezicht in een uitslaapkamer geplaatst tot de verdoving is uitgewerkt.
 • 8. Hoe lang blijven de resultaten van een borstvergroting behouden?
  Volgens een artikel van de American Society of Plastic Surgeons kunt u verwachten dat uw borstimplantaten ten minste tien jaar meegaan. Naarmate de borstimplantaten ouder worden, kan het nodig zijn ze door uw plastisch chirurg te laten vervangen. Bij Kazem Aesthetica krijgt u een gratis levenslange follow-up, om er zeker van te zijn dat uw implantaten blijven zoals ze horen te blijven. De meeste van onze cliënten hebben de implantaten na hun borstvergroting nooit hoeven te vervangen.

Nu u goed bent voorbereid op uw borstvergrotingsconsult, kunt u gerust een vrijblijvend consult met Dr. Kazem inplannen. Vul daarvoor het formulier en boek uw consult.

Boek uw consult

Please rotate device...

Please rotate device...