Zoeken Menu

Botox

Deel dit via:

Botox behandeling

Botox is een injectable en wordt vooral gebruikt om fronsrimpels en kraaienpootjes te verzachten die door het samentrekken van onderliggende spieren zijn veroorzaakt. Botox kan ook een laaghangende wenkbrauw liften, de kaaklijn verstrakken en naar beneden hangende mondhoeken corrigeren. Botox wordt ook gebruikt voor de behandeling van migraine en kan overmatige transpiratie verhelpen.

Wat is Botox

Botox® is een merknaam voor botuline toxine type A : een zuiver afgeleid product van een eiwit. Botox is een geregistreerd geneesmiddel van Allergan. Botox wordt al ruim dertig jaar gebruikt in de geneeskunde voor onder andere het behandelen van spasticiteit. Voor cosmetische toepassingen wordt ook de merknaam Botox® Cosmetics gebruikt.

Hoe werkt Botox

Botox wordt in zeer kleine hoeveelheden ingespoten in de spiervezels die verantwoordelijk zijn voor de dynamische rimpels die ontstaan door een actieve mimiek. Botox schakelt tijdelijk de prikkeloverdracht van de zenuw naar de spieren die de rimpels veroorzaken uit. Hierdoor ontspannen de spieren en verminderen rimpels of verdwijnen zelfs helemaal.

Botox verzacht fronsrimpels en kraaienpootjes

Botox is vooral geschikt voor mannen en vrouwen met een zeer actieve mimiek. Veel fronsen, lachen veroorzaken fronsrimpels en kraaienpootjes. Botox ontspant de overactieve spieren en geeft de huid rust waardoor rimpels verzachten.

Botox corrigeert laaghangende wenkbrauwen

Een laaghangende wenkbrauw geeft een drukkend gevoel op de oogleden en veroorzaakt soms hoofdpijn. Door de juiste spieren te ontspannen worden andere spieren geactiveerd en worden de wenkbrauwen en daarmee de oogleden gelift. U heeft weer een frisse oogopslag

Botox herstelt hangende mondhoeken en een verslapte kaaklijn

Overactieve spieren die de mondhoeken omlaag trekken en de kaaklijn verslappen geven een ontevreden en vermoeide uitdrukking. Botox ontspant deze spieren en activeert de spieren waardoor de mondhoeken er weer natuurlijk ontspannen uitzien en de kaaklijn wordt verstrakt. Eventueel kan er verder behandeld worden met fillers wanneer er tegelijkertijd sprake is van volumeverlies.

Botox verhelpt overmatig transpireren

Botox blokkeert de zenuwen die zorgen dat zweetklieren zweet produceren. Hierdoor stopt de overmatige transpiratie, ook wel hyperhidrosis genoemd.

Migraine behandeling met Botox

Botox behandelt effectief hoofdpijn ontstaan door spierspanning. De FDA heeft Botox goedgekeurd als behandeling om chronische migraine aanvallen te voorkomen.

Resultaat Botox

Een precieze hoeveelheid Botox op de juiste plaats verzacht deze rimpels of laat ze zelfs geheel verdwijnen. Door het ontspannen van de spiertjes die de rimpels hebben gevormd herstelt de huid zich en kan een rimpel verzachten of zelfs helemaal wegtrekken. U ziet er ontspannen, fris en uitgerust uit.

Hoe lang blijft het resultaat zichtbaar

Het effect van Botox is tijdelijk en het resultaat is drie tot zes maanden zichtbaar. Sterkere spieren zullen sneller weer actief worden. Diepe rimpels en sterke spieren worden in het begin om de 3-4 maanden behandeld. Wanneer een Botox behandeling enkele malen herhaald wordt zal het resultaat langer zichtbaar blijven.

Hoe gaat de behandeling in zijn werk

Botox wordt in een lage dosering met een heel dun naaldje in de spiervezels geïnjecteerd. Hierdoor vermindert de spieractiviteit. De meeste mensen ervaren de behandeling niet als pijnlijk. Het injecteren voelt als kleine speldenprikken en een verdoving is niet noodzakelijk. De behandeling zelf duurt ongeveer 10 minuten.

Na de behandeling

Het is mogelijk dat er lichte roodheid van de huid , of een kleine zwelling ontstaat. Dit trekt zeer snel, vaak binnen 10 minuten weer weg. U kunt meteen na de behandeling de dagelijkse activiteiten hervatten. Binnen enkele dagen is het resultaat zichtbaar en na twee weken optimaal. De huid ziet er glad en ontspannen uit, rimpels zijn minder diep of zelfs geheel verdwenen. U ziet er fris en uitgerust uit.

Krijg ik geen onnatuurlijke uitdrukking

Bij Botox is het vooral belangrijk om de balans tussen een frisse uitstraling en uw natuurlijke mimiek te creëren. Een deskundige arts weet precies welke spieren daarvoor moeten ontspannen en gebruikt de juiste dosering. Uw gezicht verandert niet, u ziet er alleen frisser, uitgerust en ontspannen uit. Is het uw eerste Botoxbehandeling, dan gebruik ik eerst een kleine hoeveelheid Botox om te kijken hoe uw spieren reageren. Wanneer de Botox na een paar dagen werkt bekijken we samen of u tevreden bent met het resultaat, of dat er nog wat extra Botox nodig is. Deze touch up is inbegrepen bij de behandeling.

Botox of fillers voor rimpels

Botox is geschikt voor dynamische rimpels ontstaan door het veelvuldig samentrekken van spieren. Voor statische rimpels die ontstaan door volumeverlies, huidveroudering of zonschade kan een behandeling met fillers of een huidlaser een betere optie zijn.

Is een Botox behandeling veilig

Een Botox behandeling is een medische behandeling. Wanneer uitgevoerd door een deskundige arts is Botox veilig zowel in medische als esthetische toepassingen. Kies altijd voor een deskundige arts met veel ervaring met de ingreep voor een mooi resultaat en om de kans op complicaties zo minimaal mogelijk te houden. Vraag ook altijd of er met Botox® of een gelijkwaardig product met FDA approval wordt gewerkt.

Prijzen

De prijs is afhankelijk van het aantal zones dat wordt behandeld en de benodigde hoeveelheid Botox. Een zone is bijvoorbeeld de verticale fronsrimpels tussen uw wenkbrauwen. Een behandeling van meerdere diepere rimpels verschilt van het behandelen van een enkele kleine fronsrimpel.

Meer informatie of een afspraak maken?

Heeft u vragen, of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op per e-mail info@kazem.nl  per telefoon op 0172 50 90 75 of klik hier om ons contactformulier in te vullen.

Botox verzacht rimpels, fronsrimpels, kraaienpootjes en corrigeert de kaaklijn, mondhoeken en laaghangende wenkbrauwen.

 

Neem contact op met Kazem Aesthetica

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie?

Vul dan het formulier hieronder in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.