Ooglidcorrectie

Neem afscheid van uw vermoeide blik met behulp van een ooglidcorrectie.

Door uw boven- en/of onderoogleden te corrigeren krijgt u uw frisse blik weer terug.

arrow down

Onderooglidcorrectie

Uw vermoeide blik kan ook worden veroorzaakt door wallen onder de ogen. Soms wordt dit enkel veroorzaakt door vetophopingen, maar een slappe huid kan ook de boosdoener zijn. Afhankelijk van uw situatie wordt het vetweefsel terug op zijn plaats gebracht en uw huid en oogspieren strakker gemaakt. Dit resulteert in een lift van uw ooghoeken waardoor ze weer hun natuurlijke vorm terugkrijgen. Een dergelijke onderooglidcorrectie heeft een korte hersteltijd en doet niet veel pijn.

Veelgestelde vragen over een ooglidcorrectie

Hoe groot is het litteken?

De herstelperiode verloopt vrijwel pijnloos. Na ongeveer vijf dagen mogen de hechtingen eruit. De snede volgt de natuurlijke contouren van het ooglid en wordt precies in de plooi van het ooglid gemaakt. Daardoor zal het litteken later niet meer zichtbaar zijn. Onze Nefera littekencrème maakt het litteken gladder en bevordert de genezing.

Moet ik voor en na de ingreep ergens rekening mee houden?

2-4 weken voor de ingreep dienen de volgende maatregelen in acht te worden genomen:

  • Geen koffie/thee (eventueel Decafé of andere cafeïne-vrije koffie) Kruidenthee mag wel – pepermunt, groene thee, rooibos en alle andere soorten thee zonder theïne)
  • Geen alcohol
  • Niet roken!
  • Iedere dag 3 x 20 Arnica druppels, D.6 innemen (dit zijn homeopathische druppels).
  • 1 gram vitamine C per dag
  • Geen aspirine en/of andere bloedverdunners (paracetamol mag wel)
  • Voor de wenkbrauwlift of ooglidcorrectie is het handig om een gelmasker (welke in de vriezer kan) in huis te hebben omdat na de operatie geadviseerd wordt om goed en veel te koelen.

Tot 6 weken na de ingreep dient het innemen van de Arnica druppels en de vitamine C te worden voortgezet.

Hoe lang blijft het resultaat zichtbaar?

Van een onderooglidcorrectie heeft u vele jaren plezier. De natuurlijke huidveroudering en verzwakking van het bindweefsel gaan echter wel gewoon door. Daardoor is het soms nodig om na vijftien jaar opnieuw een onderooglidcorrectie te laten doen. Het voordeel van een tijdige onderooglidcorrectie is dat de huid minder snel zal verslappen op de lange termijn. Omdat er geen vetophopingen meer zijn, staat er namelijk minder spanning op de huid.

Wat zijn de risico's van een onderooglidcorrectie?

Door de natuurlijke lijn van de ogen te volgen, zullen de littekens na genezing niet of nauwelijks zichtbaar zijn. Bij iedere operatie is er echter altijd een kleine kans op complicaties als wondinfectie, nabloedingen of een trager littekenherstel. Dr. Kazem neemt uitgebreid de tijd om deze risico’s uitvoerig met u te bespreken tijdens het consult.

Mogelijke behandelingen voor uw oogleden

Please rotate device...

Please rotate device...