Zoeken Menu

Vragen CoolSculpting

Deel dit via:

Wat is CoolSculpting by Zeltiq

CoolSculpting by Zeltiq is de behandeling om vetrolletjes te verwijderen precies daar waar u dat wilt. Cryolipolyse is de techniek die wordt gebruikt om vetcellen definitief te verwijderen door precieze koeling. De koude activeert het natuurlijke proces van afsterven van vetcellen (apoptosis). De vetcellen verlaten geleidelijk het lichaam. Na 2-4 maanden ziet u het resultaat, 1 tot 2 cm omvang verlies. Dat scheelt al snel een hele kledingmaat.

Hoe werkt CoolSculpting by Zeltiq?

Tijdens de CoolSculpting behandeling koelt een speciale applicator de vetcellen precies daar waar u de vetrol het liefst ziet verdwijnen. Het is een geleidelijk proces waarbij de vetcellen beetje bij beetje verdwijnen. Met het langzaam verdwijnen van de vetcellen vermindert ook de vetlaag geleidelijk na 2 tot 4 maanden.

Is CoolSculpting een nieuwe manier om veel gewicht ineens te verliezen?

CoolSculpting is ontwikkeld om de contouren van uw lichaam te verbeteren. De behandeling is niet geschikt om veel gewicht ineens te verliezen of bijvoorbeeld obesitas te behandelen. CoolSculpting is bedoeld voor relatief gezonde en fitte mensen die voldoende bewegen en gezond eten. Mensen die plaatselijke vetrolletjes hebben die niet weggaan met een dieet, sport of extra beweging.

Hoe weet ik of CoolSculpting iets voor mij is?

De beste resultaten worden behaald bij mensen met een BMI ( Body Mass Index) onder de 30. Wel wordt hierbij opgemerkt dat het BMI slechts een indicatie geeft. Uiteindelijk zal op consult bij plastisch chirurg Farid Kazem worden beoordeeld of CoolSculpting de geschikte methode voor u is.

Heeft CoolSculpting by Zeltiq echt resultaat?

Ja, CoolSculpting heeft daarom een FDA approval. Dat wil zeggen onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek heeft bewijs geleverd dat de methode zijn belofte waarmaakt: de definitieve verwijdering van vetcellen zonder operatie, zonder injecties, zonder verdoving en zonder lange herstelperiode. In de behandelde gebieden verdwijnen gemiddeld 20% van de vetcellen al na één CoolSculpting behandeling.

Wanneer zie ik resultaat?

Een merkbare natuurlijke vetvermindering in de behandelde zones is het best te zien 2-4 maanden na de behandeling. Iemand met een Body Mass Index (BMI) van 30 of minder ziet al na één behandeling zijn omvang met gemiddeld 1 tot 2 cm afnemen. Dr. Kazem heeft sinds november 2009 een flink aantal mensen behandeld. In eerste instantie merken cliënten dat kleding veel ruimer zit, het scheelt vaak een hele kledingmaat. Belangrijk is dat deze resultaten nu ook wetenschappelijk zijn aangetoond en de FDA de behandeling met het CoolSculpting apparaat heeft goedgekeurd.

Hoe lang blijven de resultaten?

CoolSculpting is een nieuwe methode. De verwijdering van de vetcellen is definitief. De verwachting is dat de resultaten van de CoolSculpting behandeling even lang behouden blijven als bij een methode als liposuctie. Voor een lange termijn resultaat is het wel belangrijk om op gewicht te blijven. Stoppen met sporten, minder bewegen en een ander (ongezond) voedingspatroon kunnen uw figuur weer veranderen natuurlijk.

Is CoolSculpting by Zeltiq een veilige behandeling?

Ja, juist met alle reclames en beloftes van schoonheidsinstituten is het belangrijk dat een overheidsorgaan als de FDA een behandeling als veilig en effectief keurt. De FDA geeft alleen goedkeuring na onafhankelijk gepubliceerd klinisch onderzoek. CoolSculpting by Zeltiq heeft FDA approval gekregen omdat het een veilige behandeling is, met als resultaat de definitieve verwijdering van vetcellen zonder operatie, zonder injecties, zonder verdoving en zonder lange herstelperiode. CoolSculpting by Zeltiq heeft daarnaast het het European CE Mark gekregen wat wel vereist is voor de Europese maar geen waarborg voor veiligheid of effectiviteit biedt.

Hoe zit het nu met die andere imitatie Cryolipolyse behandelingen?

Goed om te weten de FDA approval en het wetenschappelijk bewijs geldt alleen voor CoolSculpting by Zeltiq.Dat komt omdat het Zeltiq apparaat is ontwikkeld op Harvard en gebruikt is om het proces Cryolipolyse te bewijzen. De imitatie apparaten die claimen Cryolipolyse aan te bieden kunnen dat niet aantonen met onafhankelijke wetenschappelijke publicaties.Er is geen bewijs dat hun behandeling resultaat heeft en veilig is. Meer hierover weten?

Is CoolSculpting een vervanging voor liposuctie?

Nee, liposuctie is een methode om veel vet ineens te verliezen. CoolSculpting is een goed alternatief om kleine plaatselijke vetophopingen te verwijderen, zonder de risico’s en lange herstelperiode van operatieve behandelingen als liposuctie of een buikwandcorrectie.

Hoe lang duurt de behandeling?

Dat is afhankelijk van de te behandelen zone. Voor de buik is bijvoorbeeld een grotere applicator ontwikkeld die een groter oppervlak in één keer behandelt. De Zeltiq procedure voor de buik duurt nu nog maar één uur. Love handles zie u natuurlijk graag links en rechts verdwijnen. Die behandeling duurt gemiddeld 1 uur.

Is de behandeling pijnloos?

CoolSculpting by Zeltiq is vrijwel pijnloos en verdoving is niet nodig. In het begin kunt u een intense koude voelen. De behandeling is zo relaxed dat zelfs een boek lezen of werken op de laptop mogelijk is. Van een herstelperiode zoals bij een chirurgische ingreep is geen sprake. Normale activiteiten kunnen direct na de behandeling hervat worden.

Wat zijn de gevolgen na de behandeling?

Soms verschijnen er blauwe plekken en ontstaat er een beurs gevoel, maar dit verdwijnt vanzelf. Ook kan er een paar weken een gevoelsvermindering van de behandelde huid optreden. Net als bij iedere andere behandeling reageert ieder lichaam weer anders. Heel soms kan er bij de behandeling van de buikzone een soort stekende pijn optreden. Een pijnstiller als paracetamol is meestal afdoende en uiteindelijk verdwijnt de pijn vanzelf. Pijnklachten hebben geen invloed op het resultaat. Plastisch chirurg Kazem adviseert wel even contact op te nemen voor advies en pijnklachten altijd op het consult te bespreken.

Wat gebeurt er met de vetcellen?

De vetcellen worden door het lichaam op natuurlijke wijze afgevoerd, via de lever en de nieren net zoals dat gebeurt met vet uit onze voeding.

Is Cryolipolyse schadelijk voor de lever?

Het verdwijnen van de vetcellen is een geleidelijk proces daardoor is het niet waarschijnlijk dat de lever overbelast raakt. Wel is het belangrijk hierbij het volgende op te merken: het is voor iedereen die niet gezond is af te raden om een cosmetische behandeling te ondergaan. Of het nu gaat om Botox, of CoolSculpting of een ingreep onder narcose.

CoolSculpting by Zeltiq of Cryolipolyse?

Het lijkt een beetje verwarrend dat de naam Cryolipolyse en CoolSculpting by Zeltiq naast elkaar worden gebruikt. Dermatologen van Harvard ontdekten dat vetcellen afsterven bij een temperatuur van 4 graden Celsius, terwijl zenuwen en weefsel eromheen onaangetast bleven. Cryolipolyse is de naam van het proces waarbij vetcellen door koeling afsterven en het lichaam op natuurlijke wijze verlaten. Samen met het bedrijf Zeltiq ontwikkelden zij het apparaat dat de vetcellen koelt en daarmee elimineert. Met dit apparaat werd door onafhankelijk wetenschappelijk bewijs aangetoond dat de behandeling veilig en effectief is. Zeltiq is rechthebbende op de patenten van Cryolipolyse en heeft het alleenrecht om deze techniek te gebruiken. In eerste instantie werd de gloednieuwe behandeling de Zeltiq procedure of Cryolipolyse genoemd. Later is de naam van de behandeling verandert in CoolSculpting by Zeltiq, of kortweg CoolSculpting.

Meer informatie over CoolSculpting

Plastisch chirurg Farid Kazem is de eerste en enige plastisch chirurg in Nederland die deze behandeling sinds november 2009 aanbiedt. Op onze coolsculpting.kazem.nl site is veel informatie te vinden over de behandeling, veel gestelde vragen & antwoorden en kosten. Benieuwd naar het resultaat? Bekijk de real reviews en het filmpje van de Consumentenbond.

Staat uw vraag er niet tussen of wilt u een afspraak maken? Een CoolSculpting consult is vrijblijvend en er zijn geen kosten aan verbonden.

 

Is het mogelijk om deze behandeling in termijnen te betalen?

U kunt een aanvraag voor gespreide betaling doen bij Finally Finance. Dit is een financieringsbedrijf waarmee Kazem Aesthetica samenwerkt.

Klik hier voor meer informatie.

Neem contact op met Kazem Aesthetica

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie?

Vul dan het formulier hieronder in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.