FAQs

Veelgestelde vragen

Allurion

Hoeveel Allurion® maagballonnen zijn er inmiddels geplaatst?

Maar liefst 30.000 Allurion maagballonnen zijn er al geplaatst om cliënten in heel Europa en het Midden-Oosten te helpen een gezonder gewicht te bereiken.****

Hoeveel gewicht kan ik verliezen?

Gemiddeld verliezen patiënten na het Allurion-programma ongeveer 10 tot 15 kilo van hun totale lichaamsgewicht.

Zijn de resultaten blijvend?

Een klinische studie met 95 patiënten toonde aan dat 72% van het gemiddelde gewichtsverlies met Allurion kan worden volgehouden bij een controle van 12 maanden.
Begeleiding is dan ook belangrijk om uw eetgewoonten aan te passen. Kazem Aesthetica en onze diëtiste maken voor u daarom een exclusief voedings- en leefstijladvies op maat.

Hoe weet ik of ik in aanmerking kom voor de Allurion maagballon?

De Allurion maagballon is bedoeld voor mannen en vrouwen die blijvend gewicht willen verliezen zónder operatie. Bent u een paar kilo te zwaar? Of heeft u een dieet gevolgd en merkt u dat de verloren kilo’s er weer bij zijn gekomen? Voor de meeste mensen is het volgen van een dieet niet genoeg om blijvend gewicht te verliezen en is de inslikbare maagballon een perfecte oplossing. U bent een geschikte kandidaat voor het Allurion-programma als uw BMI hoger is dan 27 en lager dan 38.

Bereken uw BMI

Belotero Revive

Wanneer mag ik een herhaalbehandeling ondergaan?

Meestal vindt een herhaalbehandeling na 4 weken plaats. De effectiviteit is het grootst bij een herhaling van 3 behandelingen.

Is Belotero® Revive voelbaar onder de huid?

Belotero® Revive is mogelijk een korte periode, net na de behandeling, voelbaar. Na verloop van tijd voelt het behandelde gebied zacht en natuurlijk aan.

Kan Belotero® Revive gebruikt worden met andere producten?

Fillers op basis van hyaluronzuur worden in de praktijk vaak gecombineerd met andere fillers, maar er zijn geen wetenschappelijke studies over. Belotero® Revive mag niet worden geïnjecteerd als er reeds permanente implantaten aanwezig zijn in het te behandelen gebied.

Is Belotero® Revive een permanent implantaat?

Nee. Het product is afbreekbaar en wordt volledig door het lichaam opgenomen.

Hoe lang houdt de werking van Belotero® Revive aan?

Een behandeling met Belotero® Revive blijft bij de meeste patiënten 36 weken zichtbaar. De duur van het effect kan per persoon verschillen, afhankelijk van leeftijd, huidtype, levensstijl en spieractiviteit.

Borstlift

Kan ik in termijnen betalen?

Het is mogelijk om in termijnen te betalen. Behandelingen vanaf € 1000,- komen in aanmerking om gefinancierd te worden. Wij werken hiervoor samen met onze partner Cosmetic Finance.

Zijn de resultaten van een borstlift blijvend?

De meeste vrouwen zijn heel tevreden met het resultaat van een borstlift. Het resultaat is langdurig maar helaas niet altijd blijvend. Na de borstlift kunnen de borsten opnieuw verslappen door een zwangerschap, het natuurlijke verouderingsproces van de huid, gewichtstoename en gewichtsverlies. Om lang plezier te hebben van het resultaat van een borstlift is het belangrijk de huid goed te verzorgen en gewichtsschommelingen te voorkomen. Wie graag wat gewicht wil verliezen kan dat daarom beter doen vóór de borstlift.

Wat zijn de risico's van een borstlift operatie?

Een borstlift is een veilige ingreep en complicaties komen zeer weinig voor. Maar net als bij iedere andere chirurgische operatie zijn er risico’s aan verbonden, zoals een nabloeding of wondinfectie. Littekens genezen soms wat minder snel of blijven duidelijker zichtbaar. Wanneer de positie van tepels sterk veranderd is kunnen ze wat minder gevoelig blijven. Dr. Kazem bespreekt de mogelijke risico’s uitgebreid tijdens het consult.

Hoe groot is het litteken?

De plaats en de grootte van de littekens hangen af van het type borstlift en de hoeveelheid verwijderde huid. Het animatiefilmpje laat zien welke operatietechnieken worden gebruikt voor een borstlift en de plaats van de littekens. De littekens verdwijnen niet, maar worden lichte dunne lijntjes die steeds minder opvallen.
Onze Nefera littekencrème maakt de littekens gladder en bevordert de genezing. Stel de littekens het eerste jaar zo min mogelijk bloot aan direct zonlicht en gebruik in de zon altijd een crème met een hoog UV-filter om te voorkomen dat ze donker worden.

Hoe lang duurt het voor ik hersteld ben?

Meestal kunt u dezelfde dag al naar huis, maar neem wel de tijd om goed te herstellen. Direct na de ingreep kunt u pijnklachten ervaren. Ook kunnen de eerste dagen de borsten gevoelig, opgezet of gespannen aanvoelen en kan er tijdelijk wat minder gevoel in de tepels zijn. Deze klachten verdwijnen vanzelf. Zware lichamelijke activiteiten, intensief sporten of tillen worden de eerste weken na de operatie afgeraden. Na een paar weken kunt u (lichte) dagelijkse bezigheden weer oppakken. Doe dit wel rustig aan zodat de wond en de littekens voorspoedig kunnen genezen.

Borstvergroting

Kan ik in termijnen betalen?

Het is mogelijk om in termijnen te betalen. Behandelingen vanaf € 1000,- komen in aanmerking om gefinancierd te worden. Wij werken hiervoor samen met onze partner Cosmetic Finance. U kunt online eenvoudig een aanvraag indienen of vooraf telefonisch contact opnemen via 0164–650088.

Wat zijn de risico's van een borstvergroting?

Een borstvergroting is een veilige ingreep en complicaties komen zeer weinig voor. Maar net als bij iedere andere chirurgische operatie zijn er risico’s aan verbonden. Soms geneest een litteken minder goed dan verwacht of ontstaat er overmatige kapselvorming of kapselcontractie rond het implantaat. Dr. Kazem bespreekt de mogelijke risico’s uitgebreid tijdens het consult.

Is het resultaat van een borstvergroting blijvend?

Vroeger werd vaak geadviseerd de implantaten na tien jaar te vervangen. Kwalitatief goede implantaten van bijvoorbeeld Mentor hebben echter een veel langere levensduur. De keuze voor een prothesewissel ontstaat meestal omdat na twintig jaar de borsten niet meer passen bij het lichaam. Gewichtstoename, de zwaartekracht, een slappere huid of de overgang veranderen de vorm, grootte en de stevigheid van de borsten. Een borstlift eventueel gecombineerd met nieuwe implantaten geven de borsten haar mooie natuurlijke vorm weer terug.

Hoe lang duurt het voor ik hersteld ben?

Meestal kunt u enkele uren na de ingreep al naar huis en u mag dezelfde dag al douchen. De borsten kunnen de eerste weken wat gevoelig en strak aanvoelen. Dit komt vooral omdat de huid zich moet aanpassen aan het grotere volume van de borsten. Twee dagen na de operatie kunt u lichte dagelijkse bezigheden weer oppakken. De eerste twee weken mag u niet intensief sporten of tillen. Na veertien dagen bent u helemaal hersteld.

Borstverkleining

Wat zijn de risico's van een borstverkleinende operatie?

Een borstverkleining is een veilige ingreep en complicaties komen zeer weinig voor. Maar net als bij iedere andere chirurgische operatie zijn er risico’s aan verbonden. Soms geneest een litteken minder goed dan verwacht of ontstaat er overmatige kapselvorming of kapselcontractie rond het implantaat. Dr. Kazem bespreekt de mogelijke risico’s uitgebreid tijdens het consult.

Hoe groot is het litteken?

Zichtbare littekens zijn bij een borstverkleining niet te voorkomen. Het soort litteken, verticaal of ankervormig, hangt af van de vorm en de grootte van de borst. Vlak na de operatie zijn de littekens rood, maar ze worden na verloop van enige tijd vanzelf lichter. Littekens genezen mooier en worden soepeler met een speciale littekencrème. Onze Nefera littekencrème maakt de littekens gladder en bevordert de genezing. Stel de littekens het eerste jaar zo min mogelijk bloot aan direct zonlicht en gebruik in de zon altijd een crème met een hoog UV-filter om te voorkomen dat ze donker worden.

Hoe lang duurt het voor ik hersteld ben?

Meestal kunt u dezelfde dag naar huis. Na de ingreep zijn de borsten gevoelig en opgezet, dit verdwijnt geleidelijk vanzelf. Gedurende de eerste week na de operatie moet u rustig aan doen. Daarna kunt u de meeste dagelijkse werkzaamheden weer oppakken. Voor een spoedige genezing van het borstweefsel en de littekens worden zware lichamelijke inspanningen, sporten en tillen de eerste zes weken afgeraden.

Bovenooglidcorrectie

Moet ik voor en na de ingreep ergens rekening mee houden?

2-4 weken voor de ingreep dienen de volgende maatregelen in acht te worden genomen:

 • Geen koffie/thee (eventueel Decafé of andere cafeïne-vrije koffie) Kruidenthee mag wel – pepermunt, groene thee, rooibos en alle andere soorten thee zonder theïne)
 • Geen alcohol
 • Niet roken!
 • Iedere dag 3 x 20 Arnica druppels, D.6 innemen (dit zijn homeopathische druppels).
 • 1 gram vitamine C per dag
 • Geen aspirine en/of andere bloedverdunners (paracetamol mag wel)
 • Voor de wenkbrauwlift of ooglidcorrectie is het handig om een gelmasker (welke in de vriezer kan) in huis te hebben omdat na de operatie geadviseerd wordt om goed en veel te koelen.

Tot 6 weken na de ingreep dient het innemen van de Arnica druppels en de vitamine C te worden voortgezet.

Wanneer wordt een bovenooglidcorrectie vergoed?

De voorwaarden die de verzekeraar voor een vergoeding van een bovenooglidcorrectie stelt zijn streng. De ooglidcorrectie mag niet cosmetisch zijn, maar moet een ernstige zichtbeperking corrigeren.

Hoe lang blijft het resultaat zichtbaar?

Van een goed uitgevoerde bovenooglidcorrectie geniet u vele jaren. U ziet er jonger uit na de ingreep, maar de natuurlijke huidveroudering gaat wel gewoon door. Om een frisse en open blik te houden kan het soms nodig zijn om na vijftien jaar opnieuw de bovenooglidcorrectie te herhalen. Het voordeel van een tijdige bovenooglidcorrectie is dat de huid minder snel zal verslappen op de lange termijn. Door het verwijderen van overtollige huid en vet hebben de oogleden minder snel last van de zwaartekracht.

Wat zijn de risico's van een bovenooglidcorrectie?

Een ooglidcorrectie is een relatief eenvoudige operatie. Bij iedere operatie is er echter altijd een kleine kans op complicaties als wondinfectie, nabloedingen of een trager littekenherstel.
Dr. Kazem neemt uitgebreid de tijd om deze risico’s uitvoerig met u te bespreken tijdens het consult.

Hoe groot is het litteken?

De herstelperiode verloopt vrijwel pijnloos. Na ongeveer vijf dagen mogen de hechtingen eruit. De snede volgt de natuurlijke contouren van het ooglid en wordt precies in de plooi van het ooglid gemaakt. Daardoor zal het litteken later niet meer zichtbaar zijn. Onze Nefera littekencrème maakt het litteken gladder en bevordert de genezing.

Hoe lang duurt het voor ik hersteld ben?

Direct na de ingreep zorgt koeling met bijvoorbeeld een ijsbril ervoor dat eventuele zwelling en bloeduitstortingen verminderen. U zult nauwelijks napijn hebben; paracetamol volstaat meestal prima. Ongeveer een half uur na de ingreep mag u alweer naar huis. Rust en regelmatige koeling van de ogen zorgen voor een vlot herstel. De eerste dagen na de ingreep ziet u er wat minder toonbaar uit, maar u kunt al snel weer de lichte dagelijkse bezigheden oppakken. Voor een spoedige genezing worden zware lichamelijke activiteiten, intensief sporten en tillen de eerste weken na de operatie afgeraden.

Buikwandcorrectie

Wanneer kom ik in aanmerking voor een buikwandcorrectie?

Als u overtollig vet of teveel huid in de buikstreek hebt dat nauwelijks verdwijnt met een dieet of oefeningen. De ingreep wordt ook uitgevoerd als u door veel gewichtsverlies een losse huid hebt gekregen of als door ouderdom de elasticiteit van de huid is verminderd. Ook vrouwen die na enkele zwangerschappen de buikspieren niet meer goed kunnen aanspannen of een losse huid hebben gekregen, kunnen met een buikwandcorrectie of tummy tuck hun buik weer mooi in vorm krijgen.

Hoe lang moet ik herstellen?

De meeste mensen kunnen na 4 weken weer aan het werk, uiteraard afhankelijk van het soort werk dat u doet. Het advies hierbij is om naar uw lichaam te luisteren. Na de operatie krijgt u een stevige elastische buikband die voldoende steun geeft. Wij adviseren om gedurende 6 tot 8 weken niet te sporten of zware werkzaamheden uit te voeren.

Is er een kans op complicaties?

Bij iedere operatie is er een kans op complicaties, alhoewel deze klein is. Vóór de operatie is het van belang dat u gezond bent (bijvoorbeeld: een correcte BMI en hoge bloeddruk of diabetes goed onder controle) omdat anders het operatierisico te groot is. Eventuele complicaties kunnen zijn: wondinfectie, een nabloeding of afsterven van weefsel. Daarnaast kan de buik niet meer helemaal symmetrisch zijn of kunt u overtollige huid behouden aan de zijkanten van het litteken (‘dogears’). In bijna alle gevallen kan het resultaat van een complicatie worden hersteld.

Wat is het verschil tussen een mini-buikwandcorrectie en een totale buikwandcorrectie?

Wanneer u alleen onder de navel teveel aan huid heeft, kan een kleine correctie al uitkomst bieden. De navel wordt dan niet verplaatst. Heeft u zowel boven als onder de navel teveel vel en vet, dan adviseren wij een totale buikwandcorrectie. Hierbij wordt de navel wel verplaatst. Dit is een grotere ingreep die langer duurt, net als het herstel.

Cellulite Behandeling

Welke zones kunnen met NuEra® Tight™ behandeld worden?

De geavanceerde technologie van NuEra® Tight™ is extreem veelzijdig. Uw huid kan van top tot teen strakker en gladder worden gemaakt en zo cellulitis verminderen. De meest populaire behandelingsgebieden zijn onder andere buik, flanken, dijen, billen en bovenarmen.

Is de behandeling voor iedereen geschikt?

Als u één of meer van de volgende aandoeningen heeft, komt u niet in aanmerking:

– Elektrische of metalen implantaten zoals een pacemaker, gewrichten, platen of schroeven
– Zwangerschap of het geven van borstvoeding
– Open wonden in het behandelgebied
– Overgevoeligheid voor warmte

Zitten er risico’s aan de behandeling?

Wij doen er alles aan om uw comfort en de veiligheid tijdens elke behandeling te garanderen. Heel soms treden door de radiofrequentie energie blauwe plekken en blaarvorming in het weefsel op. Dit is echter zeer zeldzaam, want de technologie van het NuEra® Tight™-apparaat controleert voortdurend de temperatuur om deze risico’s te voorkomen.

Zijn de resultaten blijvend?

Helaas zijn de resultaten van NuEra® Tight™ niet blijvend. De resultaten houden aan tot zes maanden na de laatste behandeling. Met af en toe bijwerken, gebruik van zonnebrandcrème en goede huidverzorging kunnen de resultaten van NuEra® Tight™ echter jaren aanhouden. Ook kunnen de resultaten behouden blijven met vervolgbehandelingen. Dr. Kazem zal samen met u een behandelplan maken met een optimaal effect voor uw lichaam.

Is NuEra® Tight veilig?

Het NuEra® Tight-systeem is goedgekeurd door de FDA en het is wetenschappelijk bewezen dat het veilig en effectief is. Het gaat om een procedure zonder operatie met een zeer laag risico op bijwerkingen. De radiofrequente energie is op maat in te stellen, rekening houdend met verschillende indicaties, variaties in huid- en weefsellagen, tussen lichaamsdelen en patiënten. Dit zorgt er voor dat u verzekerd bent van veiligheid en efficiëntie.

CoolSculpting

Hoeveel kost de behandeling?

Een CoolSculpting behandeling in onze privé kliniek bestaat meestal uit meerdere cycles. Het aantal cycles is afhankelijk van de plaats en hoeveelheid van het vet en uw doelstellingen. De behandeling begint altijd met een gratis consult, waarbij u een beoordeling en een persoonlijk behandelplan met bijkomende kosten krijgt. De prijs van een enkele cycle is afhankelijk van het totaal aantal cycles en ligt tussen de €510 en €710.

Wat zijn de effecten na de behandeling?

Soms kan er een blauwe plek of een gevoelige huid ontstaan, maar dit verdwijnt vanzelf. Er kan ook enkele weken wat minder gevoel zijn in het behandelde gebied. Net als bij andere behandelingen reageert ieder lichaam anders.

Is CoolSculpting een vervanging voor liposuctie?

Nee, liposuctie is een methode om vet in één keer te verwijderen. CoolSculpting is een goed alternatief om kleinere, lokale vetophopingen te verwijderen, zonder de risico’s en een lange herstelperiode van chirurgische ingrepen, zoals liposuctie of een buikwandcorrectie.

Lees meer.

Zijn de resultaten blijvend?

De verwijdering van de vetcellen is blijvend. Het is echter belangrijk om een gezonde en actieve levensstijl te handhaven om geen nieuwe vetcellen te ontwikkelen.

Helpt CoolSculpting bij gewichtsverlies?

CoolSculpting is ontwikkeld om de contouren van uw lichaam te verbeteren. Deze behandeling is niet geschikt om in één keer veel gewicht te verliezen of om bijvoorbeeld obesitas te behandelen. CoolSculpting is bedoeld voor relatief gezonde en fitte mensen die voldoende bewegen en gezond eten, maar hardnekkig vet hebben dat niet verdwijnt met een dieet of sporten. Neem gerust contact op met onze kliniek om te bespreken of CoolSculpting geschikt is voor uw situatie.

Is CoolSculpting veilig?

Het belangrijkste van een behandeling is dat deze veilig is en resultaat oplevert. Het vet bevriezen door cryolipolyse, indien gedaan met het officiële CoolSculpting apparaat, heeft een FDA goedkeuring. Een garantie dat een behandeling werkt, de resultaten er zijn en dat het veilig is. CoolSculpting van Allergan is de enige behandeling die door de FDA is goedgekeurd voor cryolipolyse. CoolSculpting is dus een veilige manier van vet verwijderen zonder operatie.

Lees Meer

Weet je het zeker?

Ja echt wel.

EMSculpt

Kan EMSculpt ook in combinatie met CoolSculpting gedaan worden?

Een EMSculpt behandeling kan als op zichzelf staande behandeling worden gedaan of aanvullend op een CoolSculpting behandeling (ook wel cryolipolyse behandeling). Zo kunt u ná het gericht verminderen van vet door CoolSculpting de spiermassa op de behandelde plek verbeteren voor een prachtige body-transformatie.

Hoe lang blijft het EMSculpt resultaat zichtbaar?

Studies tonen aan dat de meerderheid van cliënten een jaar na de behandeling nog steeds sterke spieren en minder vet heeft. Wij raden u echter aan om enkele maanden na uw EMSculpt behandelingen nog een consult te boeken om te zien of u baat heeft bij eventuele aanvullende behandelingen of onderhoud. Het behouden van een gezonde levensstijl is de sleutel tot het behoud van uw resultaten op langere termijn.

Weten jullie zeker dat EMSculpt werkt? Het klinkt te mooi om waar te zijn….

We hebben al meer dan 200 patiënten in onze EMSculpt kliniek behandeld en we zien geweldige resultaten! Iedereen is zeer enthousiast over deze technologie. Ook zijn er meerdere wetenschappelijke studies die aantonen dat EMSculpt echt werkt en helpt.

Is EMSculpt veilig?

EMSculpt is goedgekeurd door de FDA, heeft een medische CE-markering en is de eerste innovatieve technologie waarvan in meerdere onderzoeken is aangetoond dat zowel spieren als vet kan worden aangepakt. Tijdens uw consult zal Dr. Kazem u alles uitleggen en de veiligheid van de behandeling tot in detail bespreken.

Is EMSculpt voor mij geschikt?

Vrijwel iedereen heeft baat bij de EMSculpt behandeling. Tijdens uw persoonlijk consult bespreekt u uw wensen en verwachtingen. Dr. Kazem stelt daarna een specifiek behandelplan voor u samen. Hoe meer vet u wilt verwijderen en spieren u wil opbouwen, hoe meer behandelingen nodig zijn voor de gewenste resultaten.

Facelift

Wat zijn de risico's van een facelift?

Zoals bij elke operatie zijn er ook aan een facelift risico’s verbonden. Rokers moeten voor en na de operatie minimaal zes maanden niet roken om de kans op complicaties te verkleinen. Enkele mogelijke risico’s zijn haaruitval, zenuwbeschadiging en vertraagde wondgenezing. Dr. Kazem zal deze risico’s en complicaties tijdens uw consult met u doornemen.

Zijn de littekens zichtbaar?

De meeste vrouwen gebruiken hun haar om de littekens te verbergen. Heeft u kort haar? Dan kan het een goed idee zijn om uw haar iets langer te laten groeien terwijl de littekens nog vers zijn.

Hoe lang duurt het voordat ik hersteld ben?

Na uw facelift kunt u wat blauwe plekken en zwellingen verwachten. De meeste zwellingen verdwijnen binnen ongeveer een week, voor de blauwe plekken moet u rekenen op 2-3 weken. Verbanden die na de operatie zijn aangebracht, worden meestal binnen een paar dagen verwijderd en hechtingen binnen 1-2 weken.

Fillers

Zijn de resultaten blijvend?

Onze fillers zijn tijdelijk; uw lichaam breekt het hyaluronzuur zelf af. Het effect van een fillerbehandeling houdt ongeveer 6 tot 12 maanden aan, afhankelijk van waar de filler is geïnjecteerd. Als er geen nieuwe behandeling volgt, komen de rimpels en plooien weer terug of worden de lippen dunner. Het natuurlijke verouderingsproces van de huid gaat natuurlijk door. Een herhalingsbehandeling met fillers kan perfect worden aangepast aan de nieuwe situatie. Door de behandelingen bij te houden blijft het effect natuurlijk en wordt overbehandeling voorkomen.

Zijn fillers veilig?

Bij Kazem Aesthetica gebruiken we zachte gels gemaakt van hyaluronzuur. Fillers op basis van hyaluronzuur zijn veilig en betrouwbaar. Hyaluronzuur is een suikermolecuul dat van nature in onze eigen huid voorkomt. Een filler herstelt het hyaluronzuurgehalte en geeft de huid weer haar jonge, frisse uitstraling.

Hoe lang duurt het voor ik hersteld ben?

Onmiddellijk na de behandeling kan er een blauwe plek of lichte zwelling optreden, maar deze verdwijnt binnen enkele dagen. Een goede injectietechniek en een filler met de juiste vloeibaarheid verkleinen de kans hierop. Het resultaat zal onmiddellijk zichtbaar zijn. De filler van Kazem Aesthetica is zo samengesteld dat de huid na de injectie natuurlijk en zacht aanvoelt. Omdat hyaluronzuur het vocht in onze huid bindt zal het definitieve resultaat pas na ongeveer 4 tot 6 weken zichtbaar zijn.

Welke gebieden kunnen met fillers worden behandeld?

Lippen: voor natuurlijk ogende vollere lippen waarbij eventuele rimpels rondom de lippen ook worden verwijderd.
Rimpels: voor een strakkere huid en een frisse, jonge uitstraling.
Verslapte mond: voor het liften van uw mondhoeken en marionetlijnen.
Neus-lippenplooi: voor het opvullen van de neuslippenplooi en het herstel van uitgezakte huid bij de wangen.

Huid verjongen

Hoeveel behandelingen zijn er nodig voor het gewenste resultaat?

Dit is afhankelijk van uw persoonlijke behandelplan en of u behandeld wordt met Clear + Brilliant® of Fraxel®. In het algemeen zijn er zo’n 1 tot 6 behandelingen nodig voor het ideale resultaat.

Wat zijn de effecten na de behandeling?

Zowel Clear + Brilliant® als Fraxel® geven een rode huid na de behandeling. Dit komt door de intensiteit van de laser. Deze roodheid kan na de Clear + Brilliant 1-2 dagen aanhouden. Bij Fraxel® duurt de roodheid meestal iets langer. Na een behandeling met Clear + Brilliant® kunnen de meeste cliënten hun normale activiteiten direct weer hervatten.

Zijn de resultaten blijvend?

Het resultaat is afhankelijk van de conditie van uw huid, of u een specifieke aandoening heeft en hoe u uw huid verzorgt. De resultaten kunnen ongeveer 1 tot 2 jaar aanhouden. Bij Clear + Brilliant worden de mooiste resultaten behaald wanneer u de behandeling periodiek herhaalt. Op deze manier krijgt de huid steeds opnieuw een boost en wordt deze steeds mooier. Bij Fraxel volstaat veelal één behandelreeks. Dr. Kazem zal u het meest optimale behandelplan voor uw huid adviseren.

Zijn jullie laserbehandelingen Clear + Brilliant® en Fraxel® veilig?

Ja, onze behandelingen zijn FDA goedgekeurd en geschikt voor de aanpak van rimpels rond de ogen, het verminderen van littekens door acne en operaties, ouderdomsvlekken op voorhoofd, wangen, bovenlip en neus, hyperpigmentatie, actinische keratosen (huidaandoening) en vernieuwing van de huid.

Huid verjonging

Hoeveel behandelingen zijn er nodig voor het gewenste resultaat?

Dit is afhankelijk van uw persoonlijke behandelplan en of u behandeld wordt met Clear + Brilliant® of Fraxel®. In het algemeen zijn er zo’n 1 tot 6 behandelingen nodig voor het ideale resultaat.

Wat zijn de effecten na de behandeling?

Zowel Clear + Brilliant® als Fraxel® geven een rode huid na de behandeling. Dit komt door de intensiteit van de laser. Deze roodheid kan na de Clear + Brilliant 1-2 dagen aanhouden. Bij Fraxel® duurt de roodheid meestal iets langer. Na een behandeling met Clear + Brilliant® kunnen de meeste cliënten hun normale activiteiten direct weer hervatten.

Zijn de resultaten blijvend?

Het resultaat is afhankelijk van de conditie van uw huid, of u een specifieke aandoening heeft en hoe u uw huid verzorgt. De resultaten kunnen ongeveer 1 tot 2 jaar aanhouden. Bij Clear + Brilliant worden de mooiste resultaten behaald wanneer u de behandeling periodiek herhaalt. Op deze manier krijgt de huid steeds opnieuw een boost en wordt deze steeds mooier. Bij Fraxel volstaat veelal één behandelreeks. Dr. Kazem zal u het meest optimale behandelplan voor uw huid adviseren.

Zijn jullie laserbehandelingen Clear + Brilliant® en Fraxel® veilig?

Ja, onze behandelingen zijn FDA goedgekeurd en geschikt voor de aanpak van rimpels rond de ogen, het verminderen van littekens door acne en operaties, ouderdomsvlekken op voorhoofd, wangen, bovenlip en neus, hyperpigmentatie, actinische keratosen (huidaandoening) en vernieuwing van de huid.

Hydrafacial

Hoe weet ik welke booster voor mij geschikt is?

Ons ervaren team bekijkt welke booster voor u perfect is, afhankelijk van uw huid en uw wensen.

Wat is Vortex-Fusion?

Bij deze peelingtechniek worden unieke spiraalvormige HydroPeel® Tips gebruikt in combinatie met de HydraFacial technologie en serums. Zo kunnen onzuiverheden gemakkelijk worden verwijderd terwijl de huid tegelijkertijd wordt gehydrateerd.

Wat onderscheidt HydraFacial van andere huidbehandelingen?

HydraFacial maakt gebruik van het unieke, gepatenteerde Vortex-Fusion-systeem. Dit zorgt ervoor dat de huid zonder pijn geexfoliërd, verstrakt en gehydrateerd wordt.

Hoe weet ik of HydraFacial voor mij geschikt is?

Hydrafacial kan bij iedereen toegepast worden vanwege de vele mogelijkheden. Wilt u fijne lijntjes en rimpels aanpakken? Meer elasticiteit en stevigheid voor uw huid? Wilt u de structuur van uw huid verbeteren of donkere plekjes of vergrote poriën verminderen? Een hydrafacial behandeling is de oplossing en biedt uitkomst.

Injectables

Zijn de resultaten blijvend?

Het effect van injectables is tijdelijk en het resultaat is drie tot zes maanden zichtbaar. Sterkere spieren zullen sneller weer actief worden. Diepe rimpels en sterke spieren worden in het begin om de drie à vier maanden behandeld. Wanneer u vaker een behandeling met injectables laat doen zal het resultaat langer zichtbaar blijven.

Is een behandeling met injectables veilig?

Een behandeling met injectables is een medische behandeling. Wanneer deze wordt uitgevoerd door een deskundige arts zijn injectables veilig voor zowel medische als esthetische toepassingen. 

Hoe lang duurt het herstel na een behandeling?

Het is mogelijk dat er lichte roodheid van de huid of een kleine zwelling ontstaat. Dit trekt zeer snel, meestal binnen tien minuten, weer weg. U kunt meteen na de behandeling de dagelijkse activiteiten weer oppakken. Binnen enkele dagen ziet u al verschil en na twee weken is het resultaat optimaal. De huid ziet er glad en ontspannen uit, rimpels zijn minder diep of zelfs geheel verdwenen. U ziet er fris en uitgerust uit.

Hoe kunnen injectables helpen tegen afzakkende mondhoeken?

Overactieve spieren die de mondhoeken omlaag trekken kunnen ook de kaaklijn verslappen. Dit geeft het gezicht een ontevreden en vermoeide uitdrukking. Injectables ontspannen deze spieren en activeren de spieren die de mondhoeken liften. Daardoor zien de mondhoeken er weer natuurlijk ontspannen uit en wordt tevens de kaaklijn iets verstrakt. Een aanvullende behandeling met fillers is mogelijk wanneer er tegelijkertijd sprake is van volumeverlies.

Kunnen injectables helpen tegen naar beneden hangende wenkbrauwen?

Soms veroorzaken naar beneden hangende wenkbrauwen ook hangende oogleden. Dat geeft een drukkend gevoel op de oogleden en veroorzaakt soms zelfs hoofdpijn. Een ooglidcorrectie is niet altijd nodig.

Door de juiste spieren te ontspannen worden andere spieren actiever en worden de wenkbrauwen én ook de oogleden gelift. Dit zorgt voor een frisse oogopslag.

Hoe kunnen injectables fronsrimpels en kraaienpootjes verzachten?

Injectables zijn erg geschikt voor mannen en vrouwen met een zeer actieve mimiek. Veel fronsen en lachen veroorzaken rimpels en kraaienpootjes. Injectables ontspannen de overactieve spieren en geven de huid rust waardoor rimpels verzachten.

Liposuctie

Wat zijn de risico’s bij liposuctie?

Alhoewel liposuctie erg veilig is kunnen er complicaties als een infectie, bloeding, hematoom, zenuwbeschadiging of huidzweren optreden. Zeer zelden is er sprake van een longembolie of longoedeem. Onze techniek en werkwijze verminderen deze risico’s, waardoor u meestal alleen te maken krijgt met zwellingen, een gevoelloze huid en blauwe plekken. Deze verdwijnen meestal binnen enkele weken. Tijdens het consult vertelt Dr. Kazem u uitgebreid over de risico’s.

Zijn er littekens te zien na de behandeling?

Kazem Aesthetica maakt gebruik van zeer kleine canules om het vet weg te zuigen en daarom zijn slechts zeer kleine incisies nodig. De meeste liposuctie littekens vervagen en verdwijnen met de tijd.

Hoe lang duurt het voordat ik hersteld ben?

De meeste dagelijkse activiteiten kunnen binnen een paar dagen weer worden opgepakt. Het is belangrijk om binnen een dag na de operatie te gaan staan en te bewegen om de kans op het ontwikkelen van bloedstolsels te minimaliseren. Voor de zware activiteiten geldt dat deze ongeveer 4-6 weken moeten worden vermeden, of totdat Dr. Kazem u vertelt wat weer mogelijk is en mag.

Is liposuctie geschikt bij zwaarlijvigheid en cellulitis?

Liposuctie is geen behandeling voor obesitas en ook geen vervanging voor een goed dieet en lichaamsbeweging. Het heeft ook geen effect bij cellulitis (kuiltjes in de huid op dijen, heupen en billen) of bij een losse, slappe huid.

Moet ik na de operatie compressiekleding dragen?

Het is zeker raadzaam om na de liposuctiebehandeling compressiekleding te dragen. Het is bewezen dat het dragen hiervan het genezingsproces versnelt en zwellingen en blauwe plekken minimaliseert. Daarnaast kunnen ook kleine tijdelijke drains worden geplaatst in bestaande incisies onder de huid, om overtollig bloed of vocht te verwijderen.

Neuscorrectie

Wat zijn de risico’s bij een neuscorrectie?

Alhoewel een neuscorrectie een veilige ingreep is, kunnen er complicaties optreden zoals een postoperatieve bloeding of infectie of een septum hematoom/perforatie. Ook kan het gewenste resultaat tegenvallen door asymmetrie, onregelmatigheden of littekenvorming.

Doet het pijn?

De dagen na de ingreep zult u weinig tot matige pijn ervaren die u kunt bestrijden met paracetamol 500-1000 mg, eventueel gecombineerd met ibuprofen 400 mg. Uw arts zal u uitleg geven over het gebruik van pijnstillers na de operatie.

Krijg ik een litteken?

Bij een zogenaamde ‘gesloten’ techniek zijn er geen zichtbare littekens. Bij een ‘open’ neuscorrectie krijgt u een klein litteken in de columella, dat alleen van onderaf zichtbaar is. Deze incisie wordt minutieus gehecht en bij een goede genezing zal het litteken nauwelijks zichtbaar zijn.

Hoe lang duurt het voor ik hersteld ben?

De neustampon wordt aan het eind van de dag of de volgende ochtend verwijderd. De septum- en neusspalkjes en de tape en hechtingen worden een week na de operatie verwijderd. De eerste week kan uw neus verstopt zijn en kunt u een decongestivum (xylometazoline) gebruiken. Rondom de ogen kan de huid gezwollen zijn en kunnen er bloeduitstortingen voorkomen. Dit is met name het geval als er sprake is van osteotomie, het doorsnijden van een bot. De zwelling en roodheid zullen in de eerste twee weken grotendeels verdwijnen. Het kan enkele maanden tot een jaar duren voordat alle zwelling is verdwenen. Wij adviseren om zeker een ​​week na de operatie niet te werken en te sporten. Afhankelijk van hoe u zich voelt, zijn lichte activiteiten in de eerste week toegestaan. Over het algemeen kunt u uw werk na 7 – 10 dagen hervatten.

Hoe bereid ik me voor op de operatie?
 • Zorg ervoor dat uw lichaam in een goede conditie is.
 • Rook niet en drink geen alcohol in de periode voor de operatie.
 • Probeer geen aspirine, ontstekingsremmende medicijnen en kruidensupplementen te gebruiken omdat deze een bloeding kunnen verergeren.
 • Gebruik uw normale medicatie, tenzij de arts u anders heeft voorgeschreven.
Kom ik in aanmerking voor een neuscorrectie?

Een operatie aan de neus kan worden uitgevoerd als:
Uw gezichtsgroei is voltooid en u fysiek gezond bent. Ook is het belangrijk dat u niet rookt of kunt stoppen met roken in de periode rondom de operatie. Bent u realistisch over het resultaat van deze aanpassing van uw uiterlijk en doet u het echt voor uzelf, dus niet voor anderen of om een ideaalbeeld te creëren? Dan bent u zeker een geschikte kandidaat voor een neuscorrectie.

Onderkin Correctie

Wat zijn de effecten na de behandeling?

Soms kan er een blauwe plek of een gevoelige huid ontstaan, maar dit verdwijnt vanzelf. Er kan ook enkele weken wat minder gevoel zijn in het behandelde gebied. Net als bij andere behandelingen reageert ieder lichaam anders.

Zijn de resultaten blijvend?

Het verwijderen van de vetcellen is permanent. Het is wel belangrijk om er een ​​gezonde en actieve levensstijl op na te houden om te voorkomen dat zich nieuwe vetcellen ontwikkelen.
Vóór de CoolSculpting behandeling was liposuctie de enige optie om een dubbele kin te verhelpen.

Is CoolSculpting veilig?

Kazem Aesthetica voert een behandeling alleen uit als deze veilig is en resultaat oplevert. De cryolipolyse-methode (het bevriezen van vetcellen zonder operatie,) van onze CoolSculpting-apparatuur, heeft een FDA-keurmerk. Dat betekent dat onafhankelijk klinisch onderzoek aantoont dat een behandeling ook echt doet wat ze belooft. Goedkeuring door de FDA is een garantie dat een behandeling werkt en veilig is. Gemiddeld verdwijnt ongeveer 20% van de vetcellen na slechts één behandeling. CoolSculpting van Allergan is de enige behandeling die door de FDA is goedgekeurd voor cryolipolyse.

Hoe ontstaat een dubbele kin?

Een dubbele kin is niet alleen het gevolg van (te) veel eten en weinig beweging. Ook uw geslacht, genen, hormonen en leeftijd spelen een rol.

Onderooglidcorrectie

Wanneer wordt een onderooglidcorrectie vergoed?

De correctie van de onderoogleden is altijd cosmetisch en wordt niet vergoed. Een bovenooglidcorrectie wordt een enkele keer wel vergoed. Toch is de ooglidcorrectie wereldwijd één van de meest uitgevoerde ingrepen. Dit komt omdat het een kleine ingreep is met een snel herstel en langdurig en zichtbaar resultaat. Over het algemeen zijn patiënten zeer tevreden met het resultaat.

Hoe lang blijft het resultaat zichtbaar?

Van een onderooglidcorrectie heeft u vele jaren plezier. De natuurlijke huidveroudering en verzwakking van het bindweefsel gaan echter wel gewoon door. Daardoor is het soms nodig om na vijftien jaar opnieuw een onderooglidcorrectie te laten doen. Het voordeel van een tijdige onderooglidcorrectie is dat de huid minder snel zal verslappen op de lange termijn. Omdat er geen vetophopingen meer zijn, staat er namelijk minder spanning op de huid.

Wat zijn de risico's van een onderooglidcorrectie?

Door de natuurlijke lijn van de ogen te volgen, zullen de littekens na genezing niet of nauwelijks zichtbaar zijn. Bij iedere operatie is er echter altijd een kleine kans op complicaties als wondinfectie, nabloedingen of een trager littekenherstel. Dr. Kazem neemt uitgebreid de tijd om deze risico’s uitvoerig met u te bespreken tijdens het consult.

Hoe groot is het litteken?

Wanneer het alleen om vetweefsel gaat is een kleine snede aan de binnenkant van het onderooglid voldoende en is het litteken later niet zichtbaar. Wordt er, in geval van een slappere huid, daarnaast ook huid verwijderd en strakker getrokken alsmede de oogspier gecorrigeerd dan wordt een snede net onder de wimperrand gemaakt. Na genezing zal het litteken vrijwel onzichtbaar zijn. Onze Nefera littekencrème maakt het litteken gladder en bevordert de genezing.

Hoe lang duurt het voor ik hersteld ben?

U zult nauwelijks napijn hebben; paracetamol volstaat meestal prima. Ongeveer een uur na de ingreep mag u alweer naar huis. Het regelmatig koelen van de ogen en rust nemen vermindert zwellingen en bloeduitstortingen. Dat is belangrijk voor een snel en goed herstel van de littekens want hoe minder zwelling hoe sneller het littekenweefsel tot rust komt. De eerste dagen na de ingreep ziet u er wat minder toonbaar uit, maar u kunt al snel weer de lichte dagelijkse bezigheden oppakken. Voor een goede genezing worden zware lichamelijke activiteiten, intensief sporten en tillen de eerste weken na de operatie afgeraden.

SensiSlim

Waarom zou ik het SensiSlim®-programma overwegen?

SensiSlim® is een uniek programma voor body transformatie waar geen operatie en endoscopie aan te pas komt en zonder uitvaltijd. Wilt u weer uw figuur terug van voor u kinderen kreeg of wenst u juist strakkere lichaamscontouren om u weer zelfverzekerder te voelen? Dan is SensiSlim® hét programma voor u.

Hoe weet ik of ik in aanmerking kom voor de body transformatie programma's van SensiSlim®?

In een persoonlijk gesprek met Dr. Kazem legt hij u alles uit over SensiSlim®. Samen bespreekt u of deze behandeling voor u geschikt is aan de hand van uw wensen en verwachtingen. Hij vertelt u wat u precies van het resultaat kunt verwachten en maakt een volledig op maat gemaakt SensiSlim®-programma voor u op basis van uw doelstellingen. U kiest zelf waar u wilt starten: met de inslikbare maagballon, met een persoonlijk programma voor gewichtsverlies en gezonde levensstijl of met bijvoorbeeld het shapen door CoolSculpting®.

Weet je het zeker?

Ja echt wel.

Thermage & NuEra

Hoeveel behandelingen zijn nodig voor een gewenst resultaat?

Voor Thermage FLX geldt dat het gewenste resultaat al na één enkele behandeling wordt bereikt. Met NuEra Tight is het advies om 6 tot 10 behandelingen te ondergaan voor het beste resultaat.

Is er kans op bijwerkingen na de behandeling?

Ongewenste bijwerkingen komen zelden voor indien de techniek wordt toegepast door ervaren specialisten. Heel soms zien we blauwe plekken of blaartjes ontstaan na het gebruik van radiofrequente energie.

Mijn kaaklijn is verslapt; werkt het daar ook voor?

Vanaf een bepaalde leeftijd verzakt en verslapt de kaaklijn bij veel mensen. Dit oogt vaak ouder. Het kan worden verholpen met een facelift maar dit is ingrijpend en niet altijd de oplossing die mensen willen. Een Thermage behandeling biedt hier een perfect alternatief. Het is niet-invasief en levert een prachtig resultaat met een strakkere kaaklijn en frisser ogend gezicht.

Zijn de resultaten blijvend?

Helaas zijn de resultaten niet permanent. Het ligt voor een deel ook aan welke behandeling u kiest. Het verschil tussen Thermage en NuEra is de intensiteit van de behandeling. Bij Thermage wordt een hogere radiofrequente energie gebruikt dan bij NuEra. Hierdoor houdt het resultaat ook meerdere jaren aan. Bij NuEra wordt dezelfde techniek gebruikt maar minder intens. Voor beide behandelingen geldt dat het de huid verstevigt maar bij NuEra moet u deze regelmatig blijven onderhouden met vervolgbehandelingen. Kazem Aesthetica helpt u bij het ontwikkelen van een optimaal behandelplan om uw gewenste uiterlijk te behouden. Met onderhoud, gebruik van zonnebrandcrème en goede huidverzorging kunnen de resultaten jaren aanhouden.

Zijn radiofrequente behandelingen veilig?

De behandelingen NuEra Tight en Thermage zijn goedgekeurd door de FDA en er is wetenschappelijk bewezen dat deze veilig en effectief zijn. Sommige cliënten hebben na de behandeling tijdelijke roodheid of een lichte zwelling, maar dit verdwijnt meestal binnen 24 uur.

Wenkbrauwlift

Hoe lang duurt het voordat ik weer vrij kan bewegen en sporten?

Na 2 weken bent u weer helemaal de oude en kunt u weer sporten en vrijuit bewegen. Soms is dit ook al eerder, het hangt af van uw herstel. Tijdens de nacontrole wordt dit met u besproken.

Moeten de hechtingen worden verwijderd?

Dr. Kazem werkt met oplosbare hechtingen dus deze hoeven niet te worden verwijderd. Een week na de ingreep is er wel een controle om te kijken of alles goed geneest.

Ben ik de juiste kandidaat?

Zeker wanneer u hangende wenkbrauwen én al enige rimpels op uw voorhoofd heeft, bent u geschikt voor deze operatie. De rimpels en huidplooien kunnen namelijk worden gebruikt om het litteken in te verbergen. Daarom wordt een directe wenkbrauwlift ook minder toegepast bij jonge mensen, omdat zij nog nauwelijks rimpels/plooien hebben boven de wenkbrauwen en het litteken dan meer zichtbaar is.

Moet ik voor en na de ingreep ergens rekening mee houden?

Ongeveer 2 tot 4 weken voor de ingreep treft u de volgende maatregelen:

 • Drink geen koffie en thee.
 • Stop met alcohol.
 • Rook niet meer!
 • Gebruik iedere dag 3 x 20 Arnica druppels en neem D.6 in (homeopathische druppels).
 • Neem 1 gram vitamine C per dag
 • Gebruik geen aspirine en/of andere bloedverdunners (paracetamol mag wel).
 • Schaf een gelmasker aan dat in de vriezer gekoeld mag worden voor na de ingreep.

Na de operatie gaat u nog 6 weken door met het innemen van de Arnica druppels en de vitamine C, deze maatregelen verminderen de zwelling en bespoedigen de genezing.

Wat zijn de risico’s?

Bij de directe wenkbrauwlift komen complicaties niet veel voor. Een infectie is bij de voorhoofdslift of wenkbrauwlift zeldzaam. Wel kan er een bloeduitstorting ontstaan rond de oogleden. Als u een hoge bloeddruk heeft of bloedverdunners gebruikt, is de kans hierop wat groter.

Please rotate device...

Please rotate device...