Zoeken Menu

Borstverkleining

Deel dit via:

Borstverkleining

Grote zware borsten die niet in verhouding zijn met het lichaam kunnen pijnklachten geven aan de rug, nek en schouders. Ze zijn storend bij lichamelijke activiteiten zoals sporten zitten.
Veel vrouwen hebben daarom liever een kleinere cupmaat, dat maakt het ook makkelijker om passende bovenkleding te vinden. Een borstverkleining, ook wel mamareductie genoemd, maakt de borsten kleiner en heeft een liftend effect. Het zorgt voor een mooie stevige borsten die beter bij het lichaam passen.

Oorzaken grote borsten

Grote borsten zijn deels erfelijk bepaald en hormonen spelen een rol. De anticonceptiepil wordt bijvoorbeeld al op jonge leeftijd voorgeschreven. Borsten bestaan voor een deel uit vetweefsel en gewichtstoename zorgt voor grotere borsten. Doordat we de laatste jaren wat zwaarder zijn geworden is het aantal borstverkleiningen gestegen.

Een borstverkleining zorgt voor kleinere en stevige borsten die mooi in verhouding met het lichaam zijn. Borstlift borstvergroting ongelijke borsten plastisch chirurg Farid Kazem

Persoonlijk consult

Tijdens het consult bespreekt u met plastisch chirurg Kazem welke cupmaat u mooier vindt staan bij uw lichaam en of u ook de tepelhof of areola, dat is de rand rondom de tepels, wilt verkleinen. Hij bekijkt wat de beste methode voor u is om de borsten te verkleinen, de plaats van de littekens en wat u van het resultaat mag verwachten. Tenslotte vertelt plastisch chirurg Kazem u alles over de ingreep zelf, de narcose, het herstel, de nazorg, de risico’s en beantwoordt al uw vragen. Maak een afspraak voor een consult

Resultaat borstverkleining

Het resultaat is meteen na de operatie zichtbaar en doordat de borsten minder zwaar zijn is er snel een verlichting van nek- en schouderklachten. Doordat er naast borstweefsel ook overtollige huid wordt verwijderd worden de borsten gelift. Kleinere en stevige borsten laten u ook slanker en jonger lijken. Veel vrouwen zijn ook blij dat ze al na een paar weken merken dat bovenkleding beter past. Afhankelijk van de zwaarte van de ingreep en de hoeveelheid borstweefsel die is weggehaald duurt het wel enige tijd voordat de borsten hun definitieve vorm hebben gekregen.

Borstverkleining de operatie

De borstverkleining, ook wel mamareductie genoemd, vindt plaats onder algehele narcose. De ingreep duurt gemiddeld twee tot drie uur. Er zijn verschillende chirurgische methodes om de borsten te verkleinen. De gekozen methode is afhankelijk van de grootte van de borst en de hoeveelheid klierweefsel, vetweefsel en huid die wordt verwijderd.

Deze korte animatiefilm laat verschillende operatie technieken zien zoals de ankermethode en de sleutelgatmethode, deze zijn genoemd naar de vorm van de littekens. Het klierweefsel, vetweefsel en de overtollige huid wordt meestal aan de onderkant verwijderd. De tepel wordt in de juiste positie geplaatst naar boven geplaatst en meestal wordt de tepelhof iets verkleind. Daarna wordt de huid gehecht met oplosbare hechtingen.

Herstel borstverkleining

Meestal mag u dezelfde dag naar huis. Na de ingreep zijn de borsten gevoelig en opgezet, dit verdwijnt geleidelijk vanzelf. Gedurende de eerste week na de operatie moet u rustig aan doen. Daarna kunt u de meeste dagelijkse werkzaamheden weer verrichten. Voor een spoedige genezing van het borstweefsel en de littekens worden zware lichamelijke inspanningen, sporten en tillen de eerste zes weken afgeraden.

Litteken borstverkleining

Zichtbare littekens zijn bij een borstverkleining niet te voorkomen. Het soort litteken, verticaal of ankervorming, hangt af van de vorm en de grootte van de borst en de ervaring van de plastisch chirurg. Vlak na de operatie zijn littekens rood maar ze worden vanzelf lichter wanneer ze tot rust komen. Littekens genezen mooier en worden soepeler met een speciale littekencrème.
Bescherm littekenweefsel altijd goed tegen de zon, vooral de eerste 6 maanden na de operatie om verkleuring te voorkomen.

Nazorg Kazem op de lange termijn

Goede nazorg is bij Kazem Aesthetica belangrijk, direct na de operatie en op de lange termijn.
Na de operatie kijkt plastisch chirurg Farid Kazem hoe u zich voelt en bespreekt de operatie en geeft u advies over de littekenverzorging. De dag na de operatie neemt dokter Kazem persoonlijk contact met u op om te informeren hoe u zich voelt. De eerste controle is een week na de operatie. Heeft u tussentijds vragen of klachten dan is Kazem Aesthetica 24 uur per dag bereikbaar.

Risico

Wanneer een borstvergroting wordt uitgevoerd door een deskundige plastisch chirurg is de kans op complicaties zeer klein. Littekens genezen soms wat minder snel of blijven duidelijker zichtbaar. Wanneer de positie van tepels sterk veranderd is kunnen ze wat minder gevoelig blijven en er bestaat een kleine kans dat u geen borstvoeding meer kunt geven. Plastisch chirurg Kazem bespreekt de mogelijke risico’s uitgebreid tijdens het consult.

Zoek de juiste plastisch chirurg

Een borstverkleining begint altijd met een consult door de plastisch chirurg die de ingreep zelf uitvoert. Als u besluit tot een borstverkleining is het belangrijk dat u heldere en objectieve informatie verkrijgt. Alleen als u goed op de hoogte bent van alle voor- en nadelen van de ingreep kunt u een weloverwogen beslissing maken. Een mooi en natuurlijk eindresultaat hangt af van de deskundigheid, het esthetisch inzicht en de expertise van de plastisch chirurg. Kies in iedere geval een plastisch chirurg die veel borstverkleiningen uitvoert en die is aangesloten bij de NVPC.

 

Is het mogelijk om deze behandeling in termijnen te betalen?

U kunt een aanvraag voor gespreide betaling doen bij Finally Finance. Dit is een financieringsbedrijf waarmee Kazem Aesthetica samenwerkt.

Klik hier voor meer informatie.

Neem contact op met Kazem Aesthetica

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie?

Vul dan het formulier hieronder in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.