Back

Blog 

Het verschil tussen injectables en fillers…

Deel via: Facebook Twitter LinkedIN Link

Op het eerste gezicht lijken injectables en fillers erg op elkaar. Ze worden beide toegediend via een injectie, ze worden vaak gebruikt om tekenen van veroudering tegen te gaan en ze bieden een goed alternatief voor chirurgische ingrepen. Toch verschillen ze wel degelijk.

Injectables

  • Injectables zijn al tientallen jaren een begrip in de dermatologie en ieder jaar worden miljoenen behandelingen uitgevoerd. Deze worden vooral gebruikt voor het corrigeren van rimpels op de bovenste helft van het gezicht, zoals voorhoofdsplooien, fronsrimpels en kraaienpootjes. Een enkele injectables-behandeling kan u er zo jaren jonger doen uitzien.
  • Hoe het werkt >>> de injectable die tijdelijk de beweging van de spieren verminderd is een neurotoxine. Wanneer neurotoxinen worden geïnjecteerd, blokkeren ze signalen naar bepaalde zenuwen, waardoor spierbewegingen worden voorkomen. Door deze behandeling heel gericht toe te passen, kunnen herhaalde spierbewegingen worden gecorrigeerd, en zullen rimpels en plooien die hierdoor ontstaan verminderen of verdwijnen.
  • Het effect van een injectables-behandeling is binnen twee tot vijf dagen zichtbaar en het optimale resultaat wordt na ongeveer twee weken bereikt, waarna het drie tot zes maanden aanhoudt.

Fillers

  • Filler zijn een non-operatieve oplossing voor volumeverlies en ondiepe rimpels in het gezicht. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het opvullen van de neuslippenplooi, het herstel van uitgezakte huid bij de wangen en het liften van mondhoeken en marionetlijnen. Fillers laten de huid steviger aanvoelen en zorgen voor een jeugdiger uitstraling.
  • Hoe het werkt >>> Bij fillers wordt gebruik gemaakt van zachte gels gemaakt van hyaluronzuur, een suikermolecuul dat van nature in onze eigen huid voorkomt. Hyaluronzuur is een vochtbinder en helpt om een soepele huid te houden. Als we jong zijn is hiervan genoeg aanwezig maar zodra we ouder worden, maakt ons lichaam er steeds minder van aan. Een filler herstelt dit hyaluronzuurgehalte en geeft daarmee de huid weer haar jonge, frisse uitstraling.
  • Het effect van een filler is al direct zichtbaar, maar net als bij injectables zal het optimale resultaat na ongeveer twee weken worden bereikt. De levensduur van fillers bedraagt ongeveer zes maanden tot meer dan twee jaar.

GEÏNTERESSEERD?

Wilt u weten welke behandeling voor u geschikt is? Boek vrijblijvend een consult bij Kazem Aesthetica.

Boek uw consult

Please rotate device...

Please rotate device...