Zoeken Menu

Borstlift

Deel dit via:

Borstlift

Volle stevige borsten laten iemand jonger lijken. Wanneer borsten verslappen of hangen herstelt een borstlift de natuurlijke volle borstvorm en stevigheid

 

Stevige mooi gevormde borsten laten u jonger lijken. Wanneer de huid haar elasticiteit verliest en slapper wordt gaan de borsten hangen en wijzen de tepels naar beneden. De zwaartekracht versnelt dat proces. De borstlift herstelt de borstvorm door de overtollige huid te verwijderen en de tepels weer in hun natuurlijke positie te brengen. De borsten worden gelift en zien er weer vol en stevig uit.

 

Oorzaken slappe borsten

Zwangerschap, gewichtsschommelingen en huidveroudering kunnen ervoor zorgen dat de borsten minder stevig worden en gaan hangen. Borsten bestaan uit klierweefsel, bindweefsel, vetweefsel en huid. Naarmate we ouder worden neemt de hoeveelheid collageen en elastine in de huid af. In ons gezicht krijgen we rimpels en een slappere huid. Het is ook de oorzaak dat de huid van de borsten haar elasticiteit verliest en dat het bindweefsel minder stevig wordt. De huid en het bindweefsel kunnen de borsten minder goed ondersteunen waardoor ze gaan hangen Gewichtstoename, zwangerschappen en de overgang veranderen het volume van het borstweefsel. De zwaartekracht zorgt er dan voor dat vooral grotere borsten sneller gaan hangen, doordat de huid nog eens extra wordt opgerekt.

Hangende borsten zelf voorkomen

Het belangrijkste wat u kunt doen is uw huid soepel en stevig te houden. Gezonde voeding, een verzorgende crème en altijd UV-bescherming in de zon gebruiken, want zonlicht is de belangrijkste oorzaak van huidveroudering.
Borsten worden helaas niet steviger met speciale oefeningen omdat borsten alleen uit huid klier- en vetweefsel bestaan. De spier die onder de borsten ligt kan wel getraind worden, maar dat heeft vooral effect op kleinere borsten.
Voorkom grote schommelingen in uw gewicht, door gewichtstoename neemt het vetweefsel toe en rekt de huid uit. Te snel afvallen vermindert het vetweefsel en veroorzaakt een slappe huid die zich niet meer kan aanpassen aan de kleinere borstvorm.

Persoonlijk consult

Tijdens het consult bekijkt plastisch chirurg Kazem of de borstlift de beste behandeling voor u is. Hij luistert naar uw wensen en wat u verwacht van het resultaat. Dit is afhankelijk van uw borstvorm, de ernst van de verslapping, het volume van het borstweefsel en de elasticiteit van de huid. Misschien wilt u de borsten niet alleen liften maar ook wat symmetrischer, of iets groter. Wanneer er te weinig borstweefsel aanwezig is, dan wordt de borst wel gelift maar ziet er slap uit door gebrek aan volume. Dan kunt u besluiten de borstlift te combineren met een borstvergroting voor een vollere en stevige borst. Ten slotte vertelt plastisch chirurg Kazem u alles over de ingreep zelf, de narcose, het herstel, de nazorg, de risico’s en beantwoordt al uw vragen. Maak een afspraak voor een consult.

Resultaat borstlift

Na de operatie is het resultaat direct zichtbaar. De slappe en hangende borsten hebben een volle stevige vorm gekregen en de tepels wijzen weer naar voren. Afhankelijk van de zwaarte van de ingreep zal het enige tijd duren voordat de borsten hun definitieve vorm hebben gekregen. Er zijn blijvende littekens maar deze worden minder zichtbaar na verloop van tijd.

Is het resultaat van een borstlift blijvend

De meeste vrouwen zijn heel tevreden met het resultaat van een borstlift. Het resultaat is helaas niet altijd blijvend. Na de borstlift kunnen de borsten opnieuw verslappen door een zwangerschap, het natuurlijke verouderingsproces van de huid, gewichtstoename en gewichtsverlies. Om lang plezier te hebben van het resultaat van een borstlift is het belangrijk de huid goed te verzorgen en gewichtsschommelingen te voorkomen. Wie graag wat gewicht wil verliezen kan dat daarom beter doen voor de borstlift.

Borstlift de operatie

De borstlift, ook wel mastopexie genoemd, vindt plaats onder algehele narcose en duurt gemiddeld twee uur. Er zijn verschillende operatietechnieken om de borsten te liften. De gekozen methode is afhankelijk van de ernst van de huidverslapping de hoeveelheid overtollige huid die moet worden verwijderd en de positie van de tepel. Wanneer gewenst kan ook de tepelhof of areola, dat is de rand rondom de tepels worden verkleind. Nadat de overtollige huid is verwijderd wordt het borstweefsel in de nieuwe borstvorm gemodelleerd. Vervolgens wordt de huid gelift, naar elkaar toegebracht en gehecht, dat brengt de tepel in haar nieuwe hoger positie. Hiervoor worden oplosbare hechtingen gebruikt.
In deze animatiefilm is goed te zien wanneer er voor welke chirurgische methode wordt gekozen. Het laat zien wanneer er meer of juist minder overtollige huid zal worden weggehaald en de plaats van de littekens.

Herstel borstlift

Meestal mag u dezelfde dag al naar huis. Neem de tijd om te herstellen. Zware lichamelijke activiteiten, intensief sporten of tillen worden de eerste weken na de operatie afgeraden. Daarna kunt u lichte dagelijkse bezigheden weer oppakken, maar doe het rustig aan zodat de wond en de littekens voorspoedig kunnen genezen. Direct na de ingreep kunt u pijnklachten ervaren. De eerste dagen kunnen de borsten gevoelig en opgezet of gespannen aanvoelen en kunt u tijdelijk minder gevoel in de tepels hebben. Deze klachten verdwijnen vanzelf.

Litteken borstlift

De plaats en de grootte van littekens is afhankelijk van de soort borstlift en de hoeveelheid huid die is weggenomen. Het animatiefilmpje filmpje laat zien welke operatietechnieken voor een borstlift worden gebruikt en de positie van de littekens. De littekens verdwijnen niet maar worden lichte dunne lijntjes die steeds minder opvallen. Een speciale litteken crème maakt littekens soepeler en bevordert de genezing. Stel littekens het eerste jaar zo min mogelijk bloot aan direct zonlicht en gebruik en gebruik in de zon altijd een crème met een hoge UV filter om te voorkomen dat de littekens donker verkleuren.

Nazorg Kazem op de lange termijn

Goede nazorg is bij Kazem Aesthetica belangrijk, direct na de operatie en op de lange termijn. Na de operatie kijkt plastisch chirurg Farid Kazem hoe u zich voelt en bespreekt de operatie en geeft u advies over de littekenverzorging. De dag na de operatie neemt dokter Kazem persoonlijk contact met u op om te informeren hoe u zich voelt. De eerste controle is een week na de operatie. Heeft u tussentijds vragen of klachten dan is Kazem Aesthetica 24 uur per dag bereikbaar.

Risico’s.

Een borstlift is een veilige ingreep en complicaties komen zeer weinig voor. Maar net als bij iedere andere chirurgische operatie zijn er risico’s aan verbonden, zoals een nabloeding of wondinfectie. Littekens genezen soms wat minder snel of blijven duidelijker zichtbaar. Wanneer de positie van tepels sterk veranderd is kunnen ze wat minder gevoelig blijven. Plastisch chirurg Kazem bespreekt de mogelijke risico’s uitgebreid tijdens het consult.

Zoek de juiste plastisch chirurg

Een borstlift begint altijd met een consult door de plastisch chirurg die de ingreep zelf uitvoert. Als u besluit tot een borstlift is het belangrijk dat u heldere en objectieve informatie verkrijgt. Alleen als u goed op de hoogte bent van alle voor- en nadelen van de ingreep kunt u een weloverwogen beslissing maken. Een mooi en natuurlijk eindresultaat hangt af van de deskundigheid, het esthetisch inzicht en de expertise van de plastisch chirurg. Kies in iedere geval een plastisch chirurg die veel ervaring heeft met de borstlift en die is aangesloten bij de NVPC.

 

Is het mogelijk om deze behandeling in termijnen te betalen?

U kunt een aanvraag voor gespreide betaling doen bij Finally Finance. Dit is een financieringsbedrijf waarmee Kazem Aesthetica samenwerkt.

Klik hier voor meer informatie.

Neem contact op met Kazem Aesthetica

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie?

Vul dan het formulier hieronder in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.