Zoeken Menu

Bovenooglidcorrectie

Deel dit via:

Bovenooglidcorrectie

Een ooglift herstelt overhangende oogleden en dat geeft een frisse en jonge uitstraling. De huid van het ooglid wordt met de jaren minder elastisch waardoor de oogleden gaan hangen. Wanneer uw oogleden zwaar aanvoelen, laten een vermoeide blik u er moe en ouder uit zien dan u werkelijk bent. Overhangende oogleden kunnen uiteindelijk het zicht beperken en hoofdpijn veroorzaken. Door genetische factoren, zoals de vorm van de oogkas, kunnen ook jonge mensen deze klachten ervaren. Een bovenooglidcorrectie verhelpt deze klachten. Het is een kleine eenvoudige ingreep met een groots effect, een snel herstel en langdurig resultaat.

Ontstaan hangende oogleden

Hangende oogleden ontstaan meestal bij mannen en vrouwen boven de 40. Dat komt omdat bij het ouder worden de dunne huid rond de ogen haar elasticiteit verliest. Daarnaast wordt het bindweefsel slapper waardoor het beschermende vetweefsel rond onze ogen verzakt en zichtbaar uitpuilt. Dat veroorzaakt extra spanning op de huid en versnelt het verslappen van de oogleden.

Esthetisch en functioneel

Hangende oogleden geven verschillende klachten. De oogleden voelen zwaar aan, make-up aanbrengen is moeilijk en u ziet er vermoeid uit, zelfs wanneer u uitgerust bent. Na verloop van tijd kost het steeds meer moeite om uw ogen open te houden. U kunt problemen met lezen krijgen, het zicht kan worden belemmerd en er kunnen hoofdpijnklachten ontstaan. Met een bovenooglidcorrectie verdwijnen deze problemen.

Resultaat ooglift

Een ooglidcorrectie zorgt voor een frisse open blik en maakt de natuurlijke vorm van de ogen weer zichtbaar. De vermoeide blik heeft plaats gemaakt voor een uitgeruste uitstraling en u ziet er jonger uit. Bij de nacontrole een paar maanden na de operatie vertellen mensen vaak hoeveel complimentjes ze krijgen over hoe goed ze er uitzien. Opgelucht dat de operatie zo is meegevallen vertellen patiënten vaak; “had ik dit maar eerder laten doen.” Door de mooie resultaten is de ooglidcorrectie wereldwijd een van de meeste uitgevoerde ingrepen.

Hoe lang blijft het resultaat zichtbaar

Van een goed uitgevoerde bovenooglidcorrectie zult u vele jaren genieten. U ziet er jonger uit na de ingreep, maar de natuurlijke huidveroudering gaat gewoon door. Om een frisse open blik te houden kan het soms nodig zijn om na 15 jaar opnieuw de bovenooglidcorrectie te herhalen. Op tijd hangende oogleden corrigeren vertraagt wel het verslappen van de huid op de lange termijn. Door het verwijderen van overtollige huid en vet hebben de oogleden minder snel last van de zwaartekracht.

Persoonlijk consult

Tijdens het consult bespreekt plastisch chirurg Kazem of de ooglift de beste behandeling voor u is. Hij bekijkt de mate van hangende oogleden en vertelt wat u kunt verwachten van het resultaat. In een enkel geval is de oorzaak van hangende oogleden een te lage stand van de wenkbrauwen en is een wenkbrauwlift een betere optie. Dokter Kazem vertelt u over de manier van verdoven, het herstel, de nazorg en de risico’s. Hij neemt uitgebreid de tijd om al uw vragen te beantwoorden. Maak een afspraak voor een consult

Ooglift de ingreep

Een ooglidcorrectie, ook wel blepharoplastiek genoemd, is een kleine operatieve ingreep. Over het algemeen vindt de operatie plaats onder plaatselijke verdoving en duurt ongeveer 45 tot 60 minuten. Overtollige huid en overtollig vetweefsel worden verwijderd en soms is het noodzakelijk om verslapte spieren te corrigeren. Waar nodig wordt ook het verslapte bindweefsel hersteld, waardoor het vet op de juiste plaats blijft zitten. Vervolgens worden de haarvaatjes dichtgeschroeid en de huid met oplosbare hechtingen gehecht.

Het korte animatiefilmpje laat precies zien hoe een bovenooglidcorrectie wordt uitgevoerd.

Na de operatie

Direct na de ingreep vermindert koeling met bijvoorbeeld een ijsbril de eventuele zwelling en bloeduitstortingen. Napijn komt nauwelijks voor. Een paracetamol is in dat geval meestal afdoende. Ongeveer een uur na de ingreep mag u alweer naar huis. Rust en regelmatige koeling van de ogen zorgen voor een vlot herstel. De eerste dagen na de ingreep ziet u er wat minder toonbaar uit, maar kunt u alweer uw lichte dagelijkse bezigheden oppakken. Voor een spoedige genezing worden zware lichamelijke activiteiten, intensief sporten en tillen de eerste weken na de operatie afgeraden.

Littekens ooglidcorrectie

De herstelperiode verloopt vrijwel pijnloos. Na ongeveer 5 dagen mogen de hechtingen eruit.
De snede volgt de natuurlijke contouren van het ooglid en wordt precies in de plooi van het ooglid gemaakt. Daardoor zal het litteken later niet meer zichtbaar zijn. Voor een snelle genezing kunt u een speciale littekencrème gebruiken.

Nazorg Kazem op de lange termijn

Goede nazorg is bij Kazem Aesthetica belangrijk, direct na de operatie en op de lange termijn.
De eerste controle is een week na de operatie. Heeft u tussentijds vragen of klachten dan is Kazem Aesthetica 24 uur per dag bereikbaar. De tweede controle vindt plaats na ongeveer 3 maanden, dan is het definitieve resultaat zichtbaar en zijn littekens vrijwel verdwenen.

Risico’s en complicaties

Een ooglidcorrectie is een relatief eenvoudige operatie. Het risico op complicaties is klein wanneer de ingreep goed wordt uitgevoerd door een deskundige plastisch chirurg (of oogarts-chirurg) die veel ervaring met de ingreep heeft. Een goede plastisch chirurg heeft de expertise en anatomische kennis om u een frisse open blik te geven, zonder dat het de natuurlijke vorm van uw ogen verandert. Bij iedere operatie is er echter altijd een kleine kans op complicaties als wondinfectie of nabloedingen, plastisch chirurg Kazem informeert u over de risico’s tijdens het consult.

Wanneer wordt een ooglidcorrectie vergoed?

De voorwaarden die de verzekeraar voor een vergoeding van een ooglidcorrectie stelt zijn streng. De ooglidcorrectie mag niet cosmetisch zijn maar moet een ernstige zichtbeperking corrigeren. Een correctie van het onderooglid en wallen
is altijd cosmetisch en wordt niet vergoed.

Het korte animatiefilmpje hieronder laat de verschillende operatietechnieken zien.

Is het mogelijk om deze behandeling in termijnen te betalen?

U kunt een aanvraag voor gespreide betaling doen bij Finally Finance. Dit is een financieringsbedrijf waarmee Kazem Aesthetica samenwerkt.

Klik hier voor meer informatie.

Neem contact op met Kazem Aesthetica

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie?

Vul dan het formulier hieronder in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.